Jeżyny

nazwa

Wartości odżywcze

Porcja: 144g Kalorie: 62 kcl

Błonnik pokarmowy7.6   g

z cukrów50 kcal

z białek6.7 kcal

z alkoholu0 kcal

Gęstość8.784E-05 g

Objętość237 g/m3

Food folate3.6E-05   μg

Tłuszcze jednonienasycone0.068   μg

Tłuszcze wielonienasycone0.403   μg

Tłuszcz0.706   g

Tłuszcze nasycone0.02   μg

Węglowodany14   g

Total Folate3.6E-05   μg

Sacharoza0.101   g

Skrobia0   g

Glukoza3.3   g

Maltoza0.101   g

Fruktoza3.5   g

Galaktoza43   g

Cukier0.007   g

Białko0.002   g

A1.6E-05   μg

B12.9E-05   mg

C0.03   mg

B64.3E-05   mg

E0.0017   mg

Beta-Tocopherol5.8E-05 μg

Gamma-tocopherol0.0019 μg

Delta-tocopherol0.0013 μg

B30.00093   mg

B120   μg

B23.7E-05   mg

B50.000397   μg

B90   μg

K2.9E-05   μg

Retinol0   μg

Beta Kryptoksantyna0   μg

Likopen0   μg

Luteina + Zeaksantyna0.00017   μg

A(IU)308   IU

Bete-karoten0.000184 μg

Alfa-karoten0 μg

Omega-30.135 mg

Omega-60.268 mg

Fosfor0.032   mg

Magnez0.029   mg

Potas0.233   mg

Sód0.0014   μg

Wapń0.042   mg

Żelazo0.000893   mg

Cynk0.000763   mg

Mangan0.00093   μg

Miedź0.000238   μg

Selen5.8E-07   μg

Cholesterol0   μg

%0   %

Objętość(ml)0   ml

Masa(g)0   g

Procent masy0   %