Wykonanie
Pisząc ten post patrzę za okno i jedyne na co mam ochotę, to gorąca
kawa. Ale to załamanie pogody jest podobno chwilowe i już za momencik
wrócą upały. A w upały co najlepiej smakuje? Wiadomo...
LODY!Są bardzo proste w przygotowaniu, wystarczy zmiksować kilka składników, zawartość wlać do pojemniczka, wstawić do zamrażarki i za kilka godzin można lizać :)

Na 6
lodów:400 g
jogurtu greckiego200 g
serka mascarpone4 duże łyżki
miodu (lub mniej albo więcej, w zależności jak słodkie lubicie)1/2 szklanki umytych
jagódJogurt,
mascarpone i
miód łączymy i miksujemy na gładką masę (wystarczy dosłownie jedna minuta)Dodajemy
jagody. Całość delikatnie mieszamy.Nalewamy do pojemników na
lody (można kupić specjalne pojemniczki do
lodów, ale można też wykorzystać kubeczki po jogurtach i patyczki po lodach).Wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin.Jemy na balkonie w upalne popołudnie :)