ßßß Cookit - przepis na Żeberka wołowe w brunatnym sosie

Żeberka wołowe w brunatnym sosie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 130 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
szpondra 1 kilogramów
sól 2 łyżek stołowych
woda 2 litrów
sos beszamelowy 3 szklanek
Wykonanie:
Mięso natrzeć solą, wstawić do lodówki na noc. 2 litry wody zagotować, włożyć mięso, gotować 5 min, wyjąć, dokładnie opłukać, mięso rozdzielić między kośćmi. Włożyć do ciepłego garnka, zalać 3 szklankami gorącego sosu, przykryć, dusić na małym ogniu 2 godz. Podawać na gorąco z kilkoma łyżkami sosu. Proporcje: dla 4-6 osób - ż ryżem i warzywami
Uwagi:
szpondra (żeberka)
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1907/Zeberka-wolowe-w-brunatnym-sosie