Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 130 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
szpondra 1 kilogramów
sól 2 łyżek stołowych
woda 2 litrów
sos beszamelowy 3 szklanekWykonanie:
Mięso natrzeć
solą, wstawić do lodówki na noc. 2 litry
wody zagotować, włożyć
mięso, gotować 5 min, wyjąć, dokładnie opłukać,
mięso rozdzielić
między kośćmi. Włożyć do ciepłego garnka, zalać 3 szklankami gorącego sosu, przykryć, dusić na małym ogniu 2 godz. Podawać na gorąco z kilkoma łyżkami sosu. Proporcje: dla 4-6 osób - ż
ryżem i warzywamiUwagi:
szpondra (
żeberka)Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: