Wykonanie
« Powrót  
Karkówka w cieście

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomieszanka do pieczenia ciabatty 500 gramów
karkówka wędzona 700 gramówsurowe nadzienie do kiełbasek 200 gramówpesto zielone 2 łyżek deserowych
sos pomidorowy z
oregano do
makaronu 1 sztukWykonanie:Przygotować ciasto wg przepisu na opakowani i rozwałkować na placek grubości ok. 1 cm. Powinien byc tak duży, żeby można było nim owinąć cały kawałek
mięsa.Na cieście rozłozy6ć nadzienie z kiełbasek, pozostawiając wolny brzeg szerokości 2 cm, na nadzieniu rozsmarować pesto i ułożyć
karkówkę.
Mięso owinąć plackiem, z wierzchu założyć na siebie końce placka i mocno skleić. Pieczeń ułożyć na wyścielonej papierem do pieczenia blasze, spojeniem ciasta do dołu. Piec ok. 50 minut w 200 stopniach. Lekko ostudzoną pokroić na porcje. Podawać polaną podgrzanym
sosem pomidorowym z dodatkiem
sałat przyprawionych
sosem winegret.Uwagi:Wędzoną
karkówkę można zastąpić
wędzonym schabem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: