ßßß Cookit - przepis na Karkówka w cieście

Karkówka w cieście

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Karkówka w cieście
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mieszanka do pieczenia ciabatty 500 gramów
karkówka wędzona 700 gramów
surowe nadzienie do kiełbasek 200 gramów
pesto zielone 2 łyżek deserowych
sos pomidorowy z oregano do makaronu 1 sztuk
Wykonanie:
Przygotować ciasto wg przepisu na opakowani i rozwałkować na placek grubości ok. 1 cm. Powinien byc tak duży, żeby można było nim owinąć cały kawałek mięsa.
Na cieście rozłozy6ć nadzienie z kiełbasek, pozostawiając wolny brzeg szerokości 2 cm, na nadzieniu rozsmarować pesto i ułożyć karkówkę. Mięso owinąć plackiem, z wierzchu założyć na siebie końce placka i mocno skleić. Pieczeń ułożyć na wyścielonej papierem do pieczenia blasze, spojeniem ciasta do dołu. Piec ok. 50 minut w 200 stopniach. Lekko ostudzoną pokroić na porcje. Podawać polaną podgrzanym sosem pomidorowym z dodatkiem sałat przyprawionych sosem winegret.
Uwagi:
Wędzoną karkówkę można zastąpić wędzonym schabem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9906/Karkowka-w-ciescie