Wykonanie
Czekoladowo-
owocowe trufle nadziane na patyczki to świetny pomysł na słodką, imprezową przekąskę. Twoi goście będą zachwyceni! Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu zespołu Helio otrzymałam przesyłkę pełną znakomitych produktów z których powstały pyszne
trufle z soczystymi i miękkimi
owocami.
![](/Data/Images/podrozwkulinaria.pl\czekoladowe-trufle-z-owocami-suszonymi/l/-1305144698.jpg)
![](/Data/Images/podrozwkulinaria.pl\czekoladowe-trufle-z-owocami-suszonymi/l/-1800853786.jpg)
![](/Data/Images/podrozwkulinaria.pl\czekoladowe-trufle-z-owocami-suszonymi/l/-1733032631.jpg)
![](/Data/Images/podrozwkulinaria.pl\czekoladowe-trufle-z-owocami-suszonymi/l/-1386929208.jpg)
![](/Data/Images/podrozwkulinaria.pl\czekoladowe-trufle-z-owocami-suszonymi/l/-319065532.jpg)
Składniki:200 g masy marcepanowej40 g
owoców suszonych Helio So Soft! pokrojonych drobno (
morele,
figi,
żurawina,
daktyle,
śliwka)Dodatkowo:około 150 g
czekolady mlecznej do obtoczeniaMasę marcepanową miksujemy następnie zagniatamy z
owocami. Formujemy nieduże
trufelki.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej. Zanurzamy w niej kulki marcepanowe strzepując nadmiar
czekolady. Odkładamy na papier do pieczenia. Gdy
czekolada zastygnie całkowicie w
trufle możemy wbić patyczki.Smacznego!