,,Czekoladowe trufle z owocami suszonymi’’

nazwa

Wykonanie

Czekoladowo-owocowe trufle nadziane na patyczki to świetny pomysł na słodką, imprezową przekąskę. Twoi goście będą zachwyceni! Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu zespołu Helio otrzymałam przesyłkę pełną znakomitych produktów z których powstały pyszne trufle z soczystymi i miękkimi owocami.
Składniki:
200 g masy marcepanowej
40 g owoców suszonych Helio So Soft! pokrojonych drobno ( morele, figi, żurawina, daktyle, śliwka)
Dodatkowo:
około 150 g czekolady mlecznej do obtoczenia
Masę marcepanową miksujemy następnie zagniatamy z owocami. Formujemy nieduże trufelki.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zanurzamy w niej kulki marcepanowe strzepując nadmiar czekolady. Odkładamy na papier do pieczenia. Gdy czekolada zastygnie całkowicie w trufle możemy wbić patyczki.
Smacznego!
Źródło:http://podrozwkulinaria.pl/czekoladowe-trufle-z-owocami-suszonymi