ßßß Cookit - przepis na ,,Choinki z ciasta francuskiego’’

,,Choinki z ciasta francuskiego’’

nazwa

Wykonanie

Macie ochotę na choinki z ciasta francuskiego? To świąteczna przekąska, którą możecie zaserwować swoim gościom. Moim zdaniem to jedna z prostszych przystawek, które spełnią funkcję dekoracji na świątecznym stole.Do przygotowania choineczek wykorzystałam produkty OLE!,HELIO oraz ePrezenty
Składniki :
1 duże opakowanie ciasta francuskiego
Połowa słoiczka pasty zielonej
Połowa słoiczka pasty czerwonej
10 oliwek zielonych Ole!
Około 20 dag sera żółtego pokrojonego w większą kostkę
10 plasterków wędliny
grube patyki do szaszłyków
Przygotowanie:
Pół ciasta francuskiego smarujemy pastą zieloną a drugą połowę pastą czerwoną. Na tej drugiej połowie układamy plasterki wędliny. Ciasto tniemy na paski wzdłuż dłuższego boku o szerokości ok. 2 cm. Nabijamy plasterki okrężnie na patyk tak, aby każda kolejna warstwa była nieco krótsza. Tak przygotowane choinki układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy choinki na 20 minut do piekarnika przy temperaturze 180°C. Choinki mocujemy na kostkach sera, wierzch dekorujemy oliwkami.
Źródło:http://podrozwkulinaria.pl/choinki-z-ciasta-francuskiego