Wykonanie
W połowie września trafiła do Hanoi, wietnamskojęzyczna wersja książki Polish Culinary Paths, publikacji, która została nagrodzona: dwoma Grand Prix w konkursie Gourmand World Cookbook Awards, Prix de la Littérature Gastronomique, Diamond Cuisine Award (w Chinach) i polską Nagrodą Magellana . Książka dostępna jest także w formie bezpłatnej publikacji online na ISSU .19 października 2017 roku na zaproszenie Ambasady RP w Hanoi
będę miała okazję promować kuchnię polską w Wietnamie. Zaplanowane są dwa spotkania z dziennikarzami, podczas których uczestnicy poznają historię kuchni polskiej oraz wspólnie przygotują kilka potraw.Poza działaniami związanymi z promocją kuchni polskiej,
będę miała też chwilę na badania nad wietnamską kulturą żywieniową. Jeśli jesteście ciekawi, co można zjeść w Hanoi to zapraszam do zaglądania od 14 października na moje
konto na Instagramie .

Podobne wpisyNagrody dla „Polish Culinary Paths”Prix de la Littérature Gastronomique dla książki „Polish Culinary Paths”Food Studies – dla głodnych
wiedzy!Okonomiyaki z
boczkiem