ßßß
Składniki: (na dwie porcje)300 g, grzybów (ja miałam maślaki, równie dobrze mogą być pieczarki)ok. 1 łyżka masłanatka pietruszki2 cienko rozklepane kotlety schaboweok. 1 łyżeczka musztardyPrzyprawy: pieprz , sól.Wykonanie:Grzyby pokroić w grube plastry.Na patelni rozgrzać masło.Dodać pokrojone grzyby i posiekaną natkę pietruszki.Wymieszać.Podsmażyć.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Cienko rozklepane kotlety posmarować musztardą np: sarepską.Ułożyć grubą warstwą grzybowy farsz.Złożyć w kopertę.Spiąć wykałaczką lub zawiązać nitką by nadzienie nie wydostało się na zewnątrz.Ułożyć na patelni złożeniem na dół.Podsmażyć z dwóch stron.
Podawać gorące.