ßßß Cookit - przepis na Kuchnia Polska na słodko! – warsztaty z Lidlem

Kuchnia Polska na słodko! – warsztaty z Lidlem

nazwa

Składniki

Wykonanie

Po raz kolejny miałam ogromną przyjemność uczestnictwa w warsztatach zorganizowanych przez Lidla, tym razem z okazji premiery nowej książki Pawła Małeckiego „Kuchnia Polska”, ale wersja na słodko:)
Warsztaty odbyły się w moim ulubionym studio kulinarnym Cook up na Bielanach w Warszawie, gdzie zawsze jest miło i przytulnie. Nie inaczej było tym razem, pięknie urządzony stół, przemiła atmosfera, poczułam wręcz Święta!
Zaraz po wstępnych powitaniach Pan Paweł Małecki barwnie opowiedział nam o swojej książce i zaraz zabraliśmy się za pieczenie. W trakcie tych warsztatów przygotowywaliśmy przepisy właśnie z tej książki i wyszło przepysznie! Warto zbierać te znaczki, żeby ją zdobyć:)
Na początek przygotowaliśmy ucierane ciasto z jabłkami i kruszonka, szybkie, łatwe i pyszne.
Następnie zrobiliśmy pyszne oponki serowe, chyba wszystko smażone na głębokim tłuszczu jest obłędne:)
Później zabraliśmy się piernika z powidłami w marcepanie i glazurze czekoladowej, pychota!
Warsztaty były bardzo przyjemne, mistrzem wypieków nie jestem, więc chłonęłam wiedzę jak gąbka. Nawet wykorzystałam już kilka pomysłów w mojej kuchni! Dziękuję za zaproszenie:)
Share the post "Kuchnia Polska na słodko! – warsztaty z Lidlem"
Źródło:http://karmelowy.pl/kuchnia-polska-slodko-warsztaty-lidlem