Wykonanie
Moje pierwsze w życiu
bezy, nie wiem czy idealne, ale wiem, że pyszne. Zostały mi
białka z robienia
ciasteczek i tak myślałam na co je zużyć.
Bezy tak zrobię
bezy, tylko jak. Wiem, że się ubija
białka i dodaje
cukier i piecze. Zadzwoniłam po pomoc do mojej babci i ona mi szybko powiedziała co i jak. Zresztą taka wiedza na szych babć i mam jest niezastąpiona. Tak więc zrobiłam
bezy i dodałam do nich akcent smakowy -
kawę inkę. Mniam jakie one są pyszne. Na początek zrobiłam mniejszą porcję, ale spokojnie możecie podwoić składniki.Zapraszam :-)Składniki:- 2
białka- szczypta
soli- 120 g
cukru pudru- 1 łyżeczka
kawy inkiWykonanie:
Białka ubijamy ze szczyptą
soli na sztywną pianę. Następnie cały czas ubijając dodać porcjami
cukier puder. Na końcu wsypać
kawę inkę i wymieszać delikatnie
łopatką lub łyżką.Rozgrzać piekarnik do temperatury 140 stopni, grzanie góra-dół.Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy i wyciskać kleksy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 30 minut. Po upieczeniu wyciągnąć blaszkę a
bezy przełożyć na kratkę, aby przestygły.