ßßß Cookit - przepis na Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

nazwa

Wykonanie

Mus czekoladowy
Na pochmurną i deszczową pogodę, coś słodkiego dla poprawienia nastroju :-)
Składniki:
300 ml śmietany kremówki 30%
100 g czekolady mlecznej
ewentualnie owoce do dekoracji
Wykonanie:
Czekoladę pokruszyć na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. (Miskę z czekoladą postawić na rondelku z gotującą wodą i mieszać aż do rozpuszczenia czekolady)
Czekoladę wystudzić na lekko ciepłą.
Śmietanę ubić na sztywno, odłożyć trochę do dekoracji. Dodawać stopniowo rozpuszczoną czekoladę i dokładnie wymieszać.
Przełożyć do pucharków, wierzch udekorować pozostawioną ubitą śmietaną, wiórkami czekolady lub dowolnymi owocami.
Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Smacznego :-)
Ciasta i desery
Autor(ka): agattekh Czas publikacji: sobota, 17 września 2016 15:53
Opcje
Poleć znajomemu wpis „Mus czekoladowy”
Polecane wpisy
Babeczki mocno czekoladowe
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, świetnie sprawdzą się na pogaduchach z przyjaciółkami. Oczywiście nie może zabraknąć, jako dodatku dobrego słodkiego wi
Tort Pavlova
Wbrew pozorom tort Pavlova nie jest zbyt słodki, gdyż słodycz bezy przełamana jest wytrawnym kremem i owocami. Tort jest lekki jak chmurka, delikatny i kruchy,
Domowe lody porzeczkowe
Sezon na porzeczki jeszcze trwa, zatem zdążycie zrobić jeszcze z nich takie domowe lody :-) Doskonałym dodatkiem do lodów będzie słodkie wino Monte Santi , któr
Źródło:http://agattek.blox.pl/2016/09/Mus-czekoladowy.html