Wykonanie
Nie wiem, kto wymyślił, że można połączyć
kaszkę mannę z owsianką. Przecież na pierwszy rzut oka te dwa składniki... dziwnie brzmią razem. Każdy z nich jest samowystarczalny i smakuje cudnie... No ale ktoś wymyślił, a ja musiałam spróbować... I wiecie co? Połączenie naprawdę przypadło mi do gustu :)
Kaszka manna zagęszcza owsiankę. Wspólnie ugotowane dają aksamitną konsystencję i niepowtarzalny smak...

Składniki:2 szkl. pełnotłustego
mleka2 czubate łyżki
kaszki manny błyskawicznej3 łyżki
otrębów owsianych1 łyżka
cukru waniliowego - domowegoSposób przygotowania:
Mleko wlej do rondla, wsyp
otręby i zagotuj. Dodaj
cukier i
kaszkę mannę. Gotuj kilka minut - do zgęstnienia. Cały czas mieszaj. Przelej do miseczek.Podałam z
sosem malinowym....