Wykonanie
Karnawałowych przekąsek ciąg dalszy :)Dziś wersja premium
śliwek w
boczku. Nie tylko są "na rauszu", ale mają jeszcze wewnątrz niespodziankę. Coś, czego nikt się nie spodziewa. Coś, co przełamuje smak
boczku i
śliwki. Tym sekretnym składnikiem jest
gorzka czekolada... Warto spróbować - zdziwione miny bezcenne :) Gdy zdumienie minie nasi goście z pewnością docenią niekonwencjonalne połączenie, które ja pokochałam.
Składniki:
śliwki suszoneplastry
boczkugorzka czekoladaczerwone winoproporcje - 1
śliwka - 1 plaster
boczku - 1/2 kostki
czekoladySposób przygotowania:
Śliwki wypłucz w zimnej wodzie, a następnie zalej
czerwonym winem. Pozostaw na co najmniej godzinę.Osącz
śliwki z
wina na sitku. Następnie w nacięcie w śliwce (od drylowania pestki) włóż 1/2 kostki
czekolady.
Śliwkę zawiń w plaster
boczku i zepnij wykałaczką.
Śliwki wstaw na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 15-20 minut do zrumienienia
boczku.