Wykonanie
Pokochałam pralinki. Robię je w różnych wersjach. Szukam inspiracji - zwłaszcza tych dotyczących masy bazowej. Gdzieś (ale naprawdę nie pamiętam gdzie - jeśli macie propozycję, skąd mogłam to zapożyczyć - piszcie), natknęłam się na bazę z
białej czekolady i
mleka skondensowanego. Otrzymałam idealną konsystencję. Jako dodatki smakowe dorzuciłam
żurawinę.
Składniki:200 g
białej czekolady150 g słodzonego
mleka skondensowanego100 g
suszonej żurawinypłatki czekoladowe do obtaczaniaSposób przygotowania:
Mleko skondensowane i połamaną
białą czekoladę rozpuść w kąpieli
wodnej, aż do rozpuszczenia
czekolady. Dodaj posiekaną
żurawinę. Masę odstaw do lodówki na kilka godzin. Formuj kulki wielkości
orzecha włoskiego i obtaczaj w płatkach
czekoladowych. Gotowe
trufle ułóż delikatnie w papilotkach do minimuffinek i przechowuj w lodówce.