Wykonanie
Każdego z nas od czasu do czasu dopada jakaś przypadłość żołądkowo-jelitowa. Pójściem na łatwiznę jest zaaplikowanie sobie
leku z apteki... Ale nie zawsze możemy ją przyjąć... Dzieciom, kobietom w ciąży, kobietom karmiącym polecam domowy sposób na takie dolegliwości. Łączący w sobie dobroczynne działanie zarówno gotowanych
jabłek, jak i
mąki ziemniaczanej.
Kisiel jabłkowy osłodzony staje się pysznym deserem :)
Składniki:2
jabłka2 szklanki
wody1 łyżka
mąki ziemniaczanejSposób przygotowania:
Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Starte
owoce wrzuć do wrzącej
wody. Gotuj 3-5 minut. Następnie w 1/3 szklanki zimnej
wody rozmieszaj
mąkę ziemniaczaną. Wlej do gotujących się
jabłek. Gotuj 2-3 minuty.Wylej do salaterek i przestudź.