Wykonanie
Lato tego roku było gorące, prawda? Na pożegnanie lata, na piękne wspomnienia polecam Wam dziś lemoniadę
arbuzową... Cudownie słodka, wspaniale orzeźwiająca... Pachnie tym, co tego lata było najwspanialsze... Wspólnie spędzanym czasem, podróżami, oczekiwaniem na powiększenie się rodziny...
Pijcie na zdrowie :)

Składniki:1 litr
wody (przegotowanej ostudzonej lub mineralnej)300-400 g
arbuzasok z 1
cytrynySposób przygotowania:Miąższ
arbuza odetnij od skórki, usuń pestki i pokrój go w dużą kostkę. Zmiksuj za pomocą blendera.Do
arbuzowego musu dodaj
wodę mineralną i
sok z cytryny. Schłódź w lodówce. Jeśli lubisz lemoniadę z kawałkami
owoców, to możesz od razu podawać. Jeśli wolisz raczej wodnistą, to przecedź lemoniadę przez sito.