Wykonanie
... a jak kiedyś nie będziecie wiedzieli co zrobić z nadmiarem skórek od
pomarańczy... to polecam - szczegolnie na imprezę (sylwester? ;) ) Roboty tyle co nic (no bo ile jest pracy przy robieniu
galaretki) a efekt murowany!

Robimy tak:
Pomarańczkę wydrążamy / wyciskamy z niej sok /robimy cokolwiek, co pozwoli nam uzyskać samą połówkę
pomarańczy :

Następnie rozrabiamy
galaretkę, w kolorze dowolnym - ja wybrałam
pomarańczowy - by całość była pomarańczowa :)Dajemy
galaretce troszkę się ochłodzić, po czym wlewamy do połówek
pomarańczy.Wstawiamy do lodówki i czekamy aż stężeje.Następnie bardzo
ostrym nożem, delikatnie i krótkimi ruchami kroimy zastygniętą
galaretkę.Uwaga - dobrze jest nóż co chwilkę czyścić - wtedy ładniej się kroi : )

SMACZNEGO!przepis dodaję do tęczy smaków - rzecz jasna - kolor
pomarańczowy! : )

Wydrukuj przepis