Wykonanie

Smarowidło w zdrowszej wersji. Do kanapek,
wafli,
ciastek, do wyjadania paluchem albo, w wersji eleganckiej, łyżeczką. Nie wygląda a smakuje. Superszybkie i super łatwe w przygotowaniu. Super szybko znika. Potrzebujemy tylko
trzech składników i blendera :)

Składniki:-1 dojrzałe
awokado-1 szklanka
nerkowców (mogą być też inne
orzechy)-1 szklanka
suszonych daktyliNerkowce i
daktyle wrzucamy do naczynia, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie odsączamy z
wody (ja
wodę wykorzystuję później do koktajlu) i mielimy za pomocą blendera lub miksera kielichowego.
Awokado obieramy, kroimy na kawałki i dodajemy do masy daktylowej. Ponownie blendujemy na gładką masę. Krem przekładamy do słoiczka. Przechowujemy w lodówce.

Smacznego!