Wykonanie
Grillowana, pikantna
wołowina dla miłośników sosu BBQ. Nie wymaga wiele pracy. Wystarczy wcześniej zamarynować
mięso i ugrillować. Świetna z dodatkiem świeżej sałatki i
bagietki.

Składniki:marynata:250ml sosu BBG3-4 łyżeczki sosu
Piri-
Piri lub
tabascobiała
cebulaczarny pieprz1kg
pręgi wołowejSposób przygotowania:
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na grube plastry.Składniki marynaty: sos BBQ i sos
Piri-
Piri dokładnie mieszamy.
Cebulę siekamy w plasterki.
Mięso smarujemy z obu stron marynatą, układamy w naczyniu i doprawiamy z jednej strony świeżo mielonym
czarnym pieprzem. Na
mięsie układamy plasterki
cebuli i przykrywamy drugą warstwą zamarynowanego
mięsa.
Pieprzymy i ponownie układamy
cebulę.
Mięso zostawiamy w owiniętym folią naczyniu w lodówce na przynajmniej kilka godzin.Patelnię grillowa lub grill dobrze rozgrzewamy i smarujemy
olejem.
Mięso grillujemy przez około 2 minuty z każdej strony (w zależności od grubości
mięsa i naszych upodobań). Serwujemy z świeżą
sałatką i
bagietką.