Wykonanie
Bardzo wyraziste i ostre skrzydełka prosto z grilla. Smaku nadaje
sos sojowy,
cytryna i bardzo
ostra papryka zawarta w harissie. I ta chrupiąca skórka.


1 kg skrzydełek z
kurczaka1 łyżeczka
przyprawy do kebaba Skworcu (klik)1 łyżeczka harissy Skworcu (klik)2 łyżki
sosu sojowegoSok z cytryny (2 łyżki)Skrzydełka dokładnie myjemy, osuszamy i odcinamy lotki.
Mięso dokładnie nacieramy
przyprawą do kebaba i harissą.
Sok z cytryny mieszamy z
sosem sojowym. Zalewamy nimi
mięso. Odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik z funkcją grilla na 200 *C.
Kurczaka układamy na ruszcie. Dodatkowo smarujemy pozostałym sosem. Grillujemy około 60 minut, od czasu do czasu obracamy skrzydełka. Podajemy z ulubionym sosem.

