Przepis na ten szybki i smaczny deser dostałam kiedyś od koleżanki i w sumie nie wiem jak się nazywa więc nazwalałam go mlecznym przekładańcem. Jest leciutki i w moim ulubionym połączeniu czyli masy krówkowej i śmietany :)Jeśli szukacie czegoś nie skomplikowanego na walentynki to polecam, na pewno się nie zawiedziecie.Składniki:500 ml śmietany 36%200g masy krówkowej50 g czekolady gorzkiej16-18 sztuk ciasteczekpetit beurre16-18 sztuk krakersów1czubata łyżeczka cukru pudru2 śmietan-fixy lu 2 łyżeczki żelatynySpód tortownicy o wymiarach moja 24x24 wyłożyć folią aluminiową na to wyłożyć ciastkapetit beurry. Do schłodzonej śmietany dodać z śmietan fixami i ubić pod koniec dodać łyżeczkę cukru pudru. Wyłożyć na herbatniki wyrównać. Na to wyłożyć krakersy i posmarować masą krówkową. Wierzch posypać startą czekoladą. Schłodzić w lodówce przez cała noc.