Wykonanie
Bardzo proste do zrobienia
ciastka z przepisu mojej teściowej. Kiedyś te
ciasteczka podobno były dość popularne, zwłaszcza że do zrobienia ich nie potrzeba dużo składników.
Ciasteczka są pyszne. Ja użyłam
konfiturę z
wiśni i aronii.Składniki:250 g
mąki250 g
margaryny250 g
twarogu tłustego lub półtłustego
konfituraWykonanie:
Twaróg zmielić lub przecisnąć przez praskę do
ziemniaków.
Margarynę,
mąkę i
twaróg przełożyć do miski i zagnieść ciasto.Na desce lub stolnicy posypanej
mąką rozwałkować ciasto w prostokąt, pociąć na mniejsze kwadraty, na każdy kwadrat włożyć trochę
konfitury a następnie skleić ze sobą przeciwległe boki.
Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 15 - 20 minut w temperaturze 180 o C aż
ciastka się zarumienią.