ßßß
coffee-cocoa semolina pudding with ricotta, got raspberry confiture and cappuccino
Puddingi mają to do siebie, że swoją opcjonalnością stworzyć można z nich chyba każdy możliwy deser. Ja postawiłam dziś na moje ulubione smaki, czyli kawowy i czekoladowy. Przyznam, że to był strzał w dziesiątkę. Idealna propozycja na poranek - przed ciężkim testem, po sześciu godzinach snu. Trzeba dobudzić się wszystkim, czym tylko można.Trzymajcie kciuki!
/1 porcja/- 2 łyżki kaszy manny- 1 szklanka mleka- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej-1 płaska łyżka kakao- 1 łyżeczka cappuccino- 1 łyżeczka stewii+cappuccino na wierzchMleko gotujemy, słodzimy. Dodajemy kakao, kawę, cappuccino i dokładnie mieszamy, a następnie wsypujemy do niego kaszę, ciągle mieszając. Gotowy pudding przekładamy do miseczki i zostawiamy na noc, z rana dekorujemy.