Wykonanie
Kiedy Daria jakiś czas temu spytała, czy nie dołączyłabym się do akcji wspólnego śniadania, nie miałam się nad czym zastanawiać. Przyznam, że przez zimę zdążyłam zatęsknić za zimnymi śniadaniami. Kiedy pogoda w końcu zaczęła nas rozpieszczać, do łask wracają
puddingi i wszelkie inne
śniadaniowe propozycje, które w swoim sposobie przygotowania zawierają słowo "lodówka". Miało być kolorowo, miało być letnio - może nawet wakacyjnie - tak też jest!/1 porcja/- 2 łyżki
kaszy manny- 250ml
mleka- 1 pełna łyżka
miodu- kilka kropel ekstraktu z
waniliiMleko zagotowujemy w garnuszku, następnie powoli wsypujemy do niego
kaszę manną, cały czas mieszając. Gotujemy
kaszę na średnim ogniu, mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy ekstrakt z
wanilii i
miód. Przelewamy
kaszę do miseczki i odstawiamy
kaszę do ostygnięcia, następnie chowamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej całą noc. Podajemy z ulubionymi dodatkami.