Wykonanie
Obawiam się, że to nie zabrzmi zbyt zachęcająco, ale dziś zapraszam Was na przysmak praktycznej gospodyni;-), która zrobiła orange
curd według przepisu z samymi
żółtkami.Z pozostałych
białek upiekła
beziki, kupiła
mascarpone i właśnie w ten sposób powstał pyszny, prosty deser. Dzięki
mascarpone, ma aksamitną konsystencję. Orange
curd sprawia, iz jest cudownie
pomarańczowy. a
beziki....
beziki rozkosznie sobie pochrupują. Delicje! Polecam gorąco amatorom zimowych,
cytrusowych smaków.
Składniki:250g
mascarpone250g orange
curd - przepis i wykonanie znajdziecie TUskórka otarta z 1 niedużej
pomarańczybezy - kilka dorodnych sztuk, można kupić albo upiec wg. tego przepisu.Wykonanie:
Bezy kruszymy. Skórkę z
pomarańczy ścieramy na tarce o dużych oczkach.Na dnie pucharka kładziemy grubą warstwę kremu, na to warstwę bezików, następnie znowu krem i znowu
bezy itd. Górną warstwę stanowią
bezy posypane
skórką pomarańczową.
Życzę Wam Smacznego! :-)