ßßß
SKŁADNIKI1 prostokątne opakowanieciasta francuskiego1/2 małego słoiczkamusu jabłkowego1 jajkoPRZYGOTOWANIECiasto kroimy na 16 równych prostokątów. Możemy je delikatnie rozciągnąć palcami.
Na każdym kładziemy łyżeczkę musu jabłkowego. Wzdłuż dłuższego boku zwijamy w rulon.Odwracamy do góry stroną, gdzie ciasto na siebie zachodzi. Boki zawijamy do góry i mocno sklejamy. Układamy nasze "paczuszki" na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy ciasteczka roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 12 minut ( termoobieg). Smacznego :)Proponuję od razu przygotować podwójną porcję - tylko piec na raty lub na dwóch blachach ( nie więcej niż 16 sztuk na blachę), gdyż ciasteczka pięknie wyrastają :)