Wykonanie
Takie inne
ciasteczka z
ciasta francuskiego :)Pyyycha :)

SKŁADNIKI1 prostokątne opakowanie
ciasta francuskiego1/2 małego słoiczka
musu jabłkowego1
jajkoPRZYGOTOWANIECiasto kroimy na 16 równych prostokątów. Możemy je delikatnie rozciągnąć palcami.

Na każdym kładziemy łyżeczkę
musu jabłkowego. Wzdłuż dłuższego
boku zwijamy w rulon.Odwracamy do góry stroną, gdzie ciasto na siebie zachodzi. Boki zawijamy do góry i mocno sklejamy. Układamy nasze "paczuszki" na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy
ciasteczka roztrzepanym
jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 12 minut ( termoobieg). Smacznego :)Proponuję od razu przygotować podwójną porcję - tylko piec na raty lub na dwóch blachach ( nie więcej niż 16 sztuk na blachę), gdyż
ciasteczka pięknie wyrastają :)
