Wykonanie

Roladki łososiowe z
mascarpone na krakersach to doskonała propozycja na zbliżającego się Sylwestra. Przepis znalazłam w świątecznym dodatku do gazety telewizyjnej, wypróbowałam i polecam :)Składniki ( na ok. 16 sztuk )- 25 dag
łososia wędzonego w plastrach- 30 dag
serka mascarpone- 3 łyżeczki
miodu- paczka solonych
krakersówDo dekoracji- czerwony
kawior-
koperekWykonaniePlastry
łososia ułożyć na folii spożywczej tak aby powstał prostokąt.
Serek mascarpone wymieszać z
miodem na gładka masę. Masa powinna być miękka, gdyby była za twarda należy dodać łyżkę
śmietanki kremówki. 2/3 masy rozsmarować na plastrach
łososia, pozostawiając wolny ok. 1 cm od brzegów. Zawinąć przy pomocy foli w wałek, owinąć folią i wstawić do lodówki na ok. godzinę do stężenia. Po tym czasie odwinąć folię, roladę pokroić w plastry. Na każdym
krakersie rozsmarować pozostałą masę z
serka, na masę położyć roladkę z
łososia, udekorować
kawiorem i
koperkiem.Smacznego :)

