Aromatyczny, rozgrzewający grzaniec to świetny pomysł na zimowe wieczory. Najlepiej przyrządzić go samemu, gdyż eksperymentując z przyprawami korzennymi, a także owocami i nalewkami możemy stworzyć swój ulubiony smak.SKŁADNIKI:0,75l wina czerwonego (półwytrawne lub półsłodkie wg gustu)100ml wiśniówki (opcjonalnie żubrówki)laska cynamonu½ laski waniliikilka goździkówkawałek kory cynamonu1-2 anyże gwieździste2 plasterki pomarańczy + do serwowaniaPRZYGOTOWANIE:Wino, wiśniówkę i przyprawy włożyć do garnka, podgrzewać na umiarkowanym ogniu do około 70-80 stopni. Nie zagotowywać gdyż utracimy z napoju aromat jak i procenty.Gotować na minimalnym ogniu przez około 10 minut.Przelać przez sitko do kieliszków, podawać z plasterkami świeżej pomarańczy.