Wykonanie
Gotowe śniadanie czekające już w lodówce, no nie ma nic lepszego.Kremy to ja uwielbiam wiadomo, a ten z jaglanej ostatnio bardzo mi smakował i wiedziałam, że go powtórzę. W
sumie nie wiem, który był lepszy... ale ja już mam mnóstwo pomysłów na następne :DPRZEPISszkl mleka/
wody45 g
kaszy100 g musu
rabarbarowego( u mnie ze słoiczka ale można ze świeżego
rabarbaru zrobić)cukier/słodzidłołodyżka
rabarbaru2 łyżki
cukru2 łyżki
wodyKaszę przeprażyć na patelni lub przepłukać na sitku. Wodę/mleko zagotwać, wsypać
kaszę i słodzidło, gotować aż
kasza wchłonie cały płyn. Odstawić do ostudzenia. Następnie zblendować wraz z musem na gładki krem, wstawić na noc do lodówki. Rano na patelni rozpuścić
cukier wraz z
wodą, dodać pokrojony w kostkę
rabarbar i karmelizować. Przełożyć na krem.Kończę śniadanie, za oknem zapowiada się
słoneczny dzień. Dlatego pędzę do szkoły z uśmiechem.To będzie fajny dzień! :) i na razie nawet nie myślę ile mnie dziś nauki czeka ;xMiłego dnia!