Wykonanie
Czas leci coraz szybciej, nim się Wszyscy obejrzeliśmy, a tu mamy I Dzień Świąt Bożonarodzeniowych. To dzień, kiedy cieszymy się, że jesteśmy po prostu wszyscy razem. Na wieczór do dobrego filmu, jeszcze lepszej książki, albo jako deser poleca się pyszna gorąca
czekolada. Dla najmłodszych wersja oczywiście bez
likieru! :)
Drodzy Czytelnicy, w tym Wspaniałym, Ciepłym i Magicznym Dniu chciałabym Wam, życzyć przede wszystkim zdrowia, o którym w dzisiejszych czasach tak rzadko się pamięta; uśmiechu, który powinien Nam towarzyszyć każdego dnia; miłości, aby przepełniała Nas do reszty. Abyśmy zawsze pamiętali o Najbliższych i z Nimi dzielili najpiękniejsze chwile w Naszym życiu!Wesołych Świąt życzy Creative in Kitchen! :)
składniki: na 5 porcji1 litr
mleka2
czekolady deseroweopakowanie
śmietanki 30%1 łyżeczka
cukru pudrupo 25 ml
likieru Baileys na każdą porcjępo 2 pianki marshamllows na kązdą porcję
Mleko wlewamy do garnka i od razu dodajemy połamaną
czekoladę. Gotujemy na wolnym ogniu, aż
czekolada się rozpuści.
Śmietankę ubijamy mikserem z łyżeczką
cukru pudru. Jeśli kupiliśmy duże pianki dzielimy je na mniejsze części.
Czekoladę wlewamy do kubków, dodajemy 25 ml
likieru Baileys, dodajemy
bitą śmietanę i posypujemy piankami.