Wykonanie
Pin It

Dziś kolejny pyszny domowy
likier do kolekcji, czyli tak zwana
krówka. Oczywiście ilość dodanego
alkoholu jest uzależniona od Waszych preferencji, jeśli lubicie lżejsze
napoje, zamiast
spirytusu możecie dodać po prostu
wódkę.Na blogu znajdziecie również przepis na domowy
likier baileys i domowy
likier kukukła .

Czas wykonania: 10 minut + 7 dniSkładniki:200 g masy krówkowej z puszki100 ml
spirytusu2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej200 ml
mleka skondensowanego niesłodzonegoWykonanie:
Kawę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej
wody, odstawiamy do wystygnięcia.Masę
krówkową mieszamy z
mlekiem, dodajemy
kawę i wszystko dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie jednolita cienki strumyczkiem wlewamy
spirytus, cały czas mieszając.
Likier przelewamy do butelki, szczelnie zamykamy i odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce na 7 dni.