Wykonanie

Dzisiaj,po raz kolejny już zrobiłam
karkówkę która wcześniej moczyła się całą noc w
maślance.
Mięso tak przygotowane jest bardzo smaczne,doskonałe z lekko podduszoną
kiszoną kapustą na przykład:)Składniki:4 plastry
karkówkimaślanka (ok. 2 szklanek w tym przypadku)
sól i
pieprz2 łyżki
olejuKarkówkę umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem.Włożyć do szklanej miski,posolić i popieprzyć,zalać
maślanką.Miskę przykryć folią spożywczą i wstawić na całą noc do lodówki.Następnego dnia na patelnię wlać
olej,na rozgrzany położyć plastry
karkówki odsączone lekko z
maślanki,i zrumienić z dwóch stron.
Potem zmniejszyć ogień,wlać resztę
maślanki i dusić pod przykryciem do czasu aż
mięso będzie miękkie.W razie konieczności dolać odrobinę
wody w trakcie i pod koniec doprawić do smaku.Smacznego:)