ßßß
Dobrej jakości, bardzo aromatyczny – cukier waniliowy. Nie mogło go zabraknąć w okresie przedświątecznym, tym bardziej, że kilka dni temu na blogu był cynamonowy.Banalnie prosty w przygotowaniu, a o wiele lepszy od tych sklepowych ” wanilinowych ” ;)Swoją drogą, ile razy poprosiliśmy w sklepie o cukier waniliowy, mając na myśli ten wanilinowy ? I czy w ogóle ktoś mówi ” wanilinowy ” ? ;-)Składniki:– 2 szklanki cukru– laska waniliiPrzygotowanie:* Cukier wsypujemy do słoiczka.* Laskę wanilii nacinamy wzdłuż, zeskrobujemy z jej środka nasionka i przekładamy do cukru.* Pustą laskę przekrawamy na mniejsze części, bądź na pół i zatapiamy w cukrze.* Słoiczek zamykamy szczelnie, mieszamy dokładnie i nasz cukier gotowy:) Od razu pięknie pachnie, a z dnia na dzień będzie jeszcze bardziej aromatyczny.
Kategorie: