Wykonanie

Dobrej jakości, bardzo aromatyczny –
cukier waniliowy. Nie mogło go zabraknąć w okresie przedświątecznym, tym bardziej, że kilka dni temu na blogu był
cynamonowy.Banalnie prosty w przygotowaniu, a o wiele lepszy od tych sklepowych ” wanilinowych ” ;)Swoją
drogą, ile
razy poprosiliśmy w sklepie o
cukier waniliowy, mając na myśli ten wanilinowy ? I czy w ogóle ktoś
mówi ” wanilinowy ” ? ;-)Składniki:– 2 szklanki
cukru–
laska waniliiPrzygotowanie:*
Cukier wsypujemy do słoiczka.*
Laskę wanilii nacinamy wzdłuż, zeskrobujemy z jej środka nasionka i przekładamy do
cukru.* Pustą laskę przekrawamy na mniejsze części, bądź na pół i zatapiamy w cukrze.* Słoiczek zamykamy szczelnie, mieszamy dokładnie i nasz
cukier gotowy:) Od razu pięknie pachnie, a z dnia na dzień będzie jeszcze bardziej aromatyczny.

Kategorie: