Wykonanie
Musy owocowe z
bitą śmietaną to szybkie desery, które możemy zrobić w ciągu kilku minut. Są świetnym rozwiązaniem w przypadku niezapowiedzianych gości, albo kiedy mamy ochotę na coś dobrego, a nie chcemy spędzić w kuchni dużo czasu. Ja do tego duetu dodałam jeszcze
bezy i powstało obłędne
trio…
czarne porzeczkibezy kakaowebita śmietanaciemne
czereśnie i liście świeżych
ziół do przybrania
Porzeczki myjemy, osuszamy po czym przerabiamy blenderem na gładką masę. Mus przekładamy do kieliszków, dodajemy pokruszone
bezy a na koniec
bitą śmietanę. Całość dekorujemy
czereśniami i liśćmi świeżych
ziół. Jeszcze inną opcją jest rozlanie musu do kieliszków i przed dodaniem pozostałych składników schłodzenie go przez 2-3 godziny w lodówce.
