Wykonanie
Wczoraj odbyła się już trzecia edycja Food Blogger
Fest – konferencji dla blogerów kulinarnych. W programie były warsztaty oraz liczne prelekcje na tematy kulinarne oraz te związane z prowadzeniem bloga. O trendach kulinarnych opowiedział Grzesiek Łapanowski, o ziołach i roślinach jadalnych Klaudyna Hebda, o food designie Katarzyna Gliszczyńska, a o pracy krytyka kulinarnego Maciej Nowak . Moja prelekcja o wizualnej prezentacji jedzenia w Japonii na podstawie
słodyczy również wpisała się w część kulinarną. Niestety, panele trwały tylko po 25 minut, więc jedynie prześlizgnęłam się po temacie, pokazując kilka zdjęć prezentujących oprawę stołu, aranżację potraw na talerzu czy różne japońskie
słodycze.W części związanej z prowadzeniem bloga Grzegorz Chruścielewski opowiedział o tym jak korzystać z Google i SEO, Małgorzata Walendziewska Senior Project Manager w Glossy Sociall, mówiła o łączeniu bloga z innymi platformami np. FB czy Twitterem, a Michał Pietniczka o blogach na wideo. Tak, jak w zeszłym rok,u dużym zainteresowaniem cieszył się panel o przepisach prawnych przygotowany przez Łukasza Węgrzyna .Food Blogger
Fest to nie tylko panele, czy warsztaty. To przede wszystkim spotkania się ze znajomymi z różnych zakątków Polski i możliwość poznania nowych osób, których pasją jest kuchnia. Organizatorzy zadbali nie tylko o strawę dla ducha, ale także o coś dla ciała. Lunch, zgodnie z najnowszymi trendami smakowymi, przygotowała grupa blogerów pod
okiem Grześka Łapanowskiego. Na wszystkich czekały również
słodycze i torciki firmy E. Wedel,
kawa Mokate oraz zestawy przypraw Kamis. Dziękuję wszystkim za wspólnie spędzony czas, bawiłam się świetnie i już czekam na następną edycję.Podobne wpisy
SIEF 20th International Ethnological Food Research ConferenceSpotkanie o komiksie kulinarnym i konferencja
Mięso!Sernik na zimno z musem z
mango i spotkania o kuchniBeijing Cookbook Fair, gala Gourmand World Cookbook Awards i badania nad kulturą kulinarną w KoreiSpotkania o kuchni koreańskiej i japońskiej,
Kraków 21 listopada

