ßßß Cookit - przepis na Ciasto francuskie z budyniem i świeżymi jagodami

Ciasto francuskie z budyniem i świeżymi jagodami

nazwa

Wykonanie

Lato, słońce, wakacje. W takich warunkach wielu osobom nie chce się gotować. Co zatem podać na lipcowy podwieczorek? Najlepiej szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Oto jedno z nich.
gotowe ciasto francuskie
300 ml budyniu waniliowego
150-200 g jagód
liście ziół do ozdoby
Z ciasta francuskiego wykrawamy obręcz o średnicy 23-24 centymetrów. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem o średnicy 22 cm (układamy tak, by ciasto wystawało około 1 centymetr na boki). Pieczemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W między czasie przygotowujemy budyń waniliowy, a po ugotowaniu studzimy go. Na upieczony i ostudzony spód nakładamy równomiernie warstwę budyniu, a następnie dobrze umyte i osuszone jagody. Ciasto ozdabiamy liśćmi świeżych ziół.
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/ciasto-francuskie-z-budyniem-i-swiezymi-jagodami