Wykonanie
             Granat
Granat jest pysznym i zdrowym 
owocem, który dodaje zarówno deserom, jak i sałatkom walorów 
smakowych i estetycznych.Wielu zniechęca jednak uciążliwość wydobywania ziarenek i bałagan, jaki przy tym powstaje.Jest jednak niebywale prosty i szybki sposób na 
granata i bynajmniej nie ma on nic wspólnego z eksplozją ;)Przekrój 
granat na 4 części (zdj. 1 i 2).Chwyć jedną łódeczkę 
owoca skórą do góry (zdj. 3).Trzymając nad miską, dość intensywnie uderzaj wypukłą częścią łyżki w skórę 
granata (zdj. 4). Ziarenka powinny wypadać posto na Twoją dłoń.Uderzaj w każdą część skóry, żeby wypadły wszystkie ziarna (zdj. 5).Tak samo postąp z pozostałymi kawałkami.Odwiedź Dopraw Swój Świat na Facebook'u




