ßßß Cookit - przepis na Mövenpick Maple walnuts

Mövenpick Maple walnuts

nazwa

Składniki

Wykonanie

Zwykle nie kupuję „sklepowych” lodów, ale dla tych jestem w stanie zrobić wyjątek ;)
I usually don’t buy „store” ice cream, but I can make exception for them ;)
Kupiliśmy te lody zupełnie przypadkiem – uznaliśmy, że spróbujemy czegoś nowego. A ponieważ oboje bardzo lubimy syrop klonowy i orzechy włoskie, zdecydowaliśmy się na Mövenpick Maple walnuts. I jak się okazało, był to bardzo dobry wybór.
Dwie rzeczy mnie w nich zachwyciły – po pierwsze smak lodowej masy – słodki, ale nie za słodki, wyraźnie „klonowy”. Po drugie – konsystencja. Kremowa, nie za tłusta i (na szczęście!) nie za mocno napowietrzona.
Jest też jedna sprawa, która mnie nieco rozczarowała – karmelizowane orzechy były wyraźnie przypalone.
Pomijając wyżej wymienioną wpadkę, lody były bliskie ideału. Mam nadzieję, że przy kolejnym zakupie wszystko będzie takie, jak powinno. Jeśli nie – zrezygnuję z kupowania „gotowca” i zrobię sobie takie lody sama.

We didn’t plan to buy these ice cream – it just happened as we’ve decided to try something new. And because we both like maple syrup and walnuts, we’ve chosen Mövenpick Maple walnuts. And as it turned out, it was a pretty good choice.
Two things „make” these ice cream – first of all flavor of the ice cream – sweet, but not to sweet, clearly maple. Second – the consistency. Creamy, but not to fatty and (thanks God!) not to airy.
But there is one thing that was very dissapointing – carmelized walnuts were burnt.
Apart of this one setback, they were close to perfection. I hope that next time everything’s gonna be perfect. If not – I’m not gonna buy them again, and make my own at home.
Źródło:http://sweetworldofs.pl/2015/01/13/movenpick-maple-walnuts