Dziś coś na szybko, bez gotowania i długiego stania przy garachJedno z moich ulubionych połączeń, szynka parmeńska i ser pleśniowy – jak ktoś nie lubi, można zastąpić mozzarellą. Idealna na letnie dni, na obiad czy kolację. Polecam:)SKŁADNIKI:mix sałat 2 garścipomidory koktajlowe 8 sztogórek 1/2 sztszynka parmeńska 6 plastrówser pleśniowy niebieski ok 80 gsos balsamicznyPRZYGOTOWANIE:Przepis jest bardzo prosty i tak naprawdę nie ma co tu opisywać sposobu przygotowania, ale jak mus to mus:)Sałatę opłukać i osuszyć, ułożyć na talerzu. pomidorki koktajlowe przekroić na 4 części. ogórka obrać, pokroić wzdłuż cienko lub tak jak ja , zrobić to obieraczką. Następnie zawijać plasterki w rulon. ser pleśniowy pokroić w średniej wielkości kostkę. Szynkę parmeńską przekroić wzdłuż na pół i zawijać w rulony. Wszystko ułożyć na sałacie, wierzch skropić sosem balsamicznym. Smacznego:)