Wykonanie
Nieco inne niż tradycyjne
wafle z
kajmakiem ale równie dobre i proste w przygotowaniu. Wystarczy 10 minut i są gotowe do jedzenia. Polecam.Składniki :
wafle – 1 opakowaniepuszka masy krówkowej o smaku
truflowym z
alkoholem ( Bakalland) – 380g
masło – 250g
spirytus – 1 łyżkakwaśny
dżem lub powidła ( ja używłam
żurawinowych)Przygotowanie :Wszystkie składniki muszą
mieć temperaturę pokojową.
Masło kroimy w kostkę i ucieramy do białej puszystej masy, po czym powoli mieszając po łyżce dodajemy masę
krówkową.Na końcu dodajemy
spirytus. Przekładamy warstwy
wafle gotową masą , jedną z nich smarujemy powidłami(
dżemem.). Po zrobieniu są praktycznie gotowe do jedzenia ale można je wstawić do lodówki na 2 godziny żeby masa stężała..

Powiązane wpisy:Sernik z
białą czekoladą i
żurawinamiOmlet po włosku