Wykonanie
...na drugie urodziny.Dwa lata temu pojawił się tu pierwszy kulinarny wpis. Początkowo, zważywszy na swój słomiany zapał, chyba sama nie wierzyłam w powodzenie tego przedsięwzięcia. A jednak... moja kuchnia z jedną patelnią i dwoma garnkami, powoli zamienia się w mały składzik muffinkowych foremek,
ciasteczkowych wykrawaczek i innych kuchennych gadżetów. A ja w końcu nie mam problemu z wypełnianiem rubryczki 'hobby', w formularzach wszelakich. ;) Ponadto w głowie, na niezliczonych kartkach i karteczkach i na ekranie komputera powoli też, zaczyna rysować się pomysł na sporą rewolucję w mojej wirtualnej kuchni, a i
plany urządzenia tej prawdziwej - w końcu własnej, są już całkiem zaawansowane.Zapowiada całkiem udany kuchennie rok, czego i Wam, i sobie życzę! :)A sorbet? Przepyszny był! :)

składniki na 2 porcjesok z 3
cytrynskórka otarta z jednej
cytryny5-6 łyżek płynnego
miodułyżeczka grubo zmielonego
czerwonego pieprzuszklanka bardzo zimnej
wodyMiód rozpuścić z małej ilości gorącej
wody, następnie dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami i mocno schłodzić. Przelać do maszyny do
lodów i mrozić około 30 minut. Następnie przełożyć do wysokich szklanej i od razu podawać.Smacznego!

