Wykonanie
            Pomysł na masę powstał spontanicznie po zakupie dużej ilości 
chałwy czeskiej. Niestety w smaku okazała się bardziej blokiem niż 
chałwą dlatego postanowiłyśmy z mamą zrobić 
andruty z jej udziałem.

Składniki :opakowanie 
andrutów500 g 
chałwy lub bloku o dowolnym smaku ( u nas waniliowa )250 g 
masła o temp. pokojowej
Chałwę rozgniatamy widelcem na dość gładką masę. Jeśli zostanie trochę niewielkich grudek to w niczym nie przeszkadza. można ją również zmiksować blenderem lub rozdrobnić w inny dowolny sposób.Osobno ucieramy 
masło na biały, puszysty puch. Stopniowo dodajemy roztartą 
chałwę cały czas miksując.Powstałą masą przekładamy 
andruty. Gotowe przekładamy na deskę, obciążamy z góry i wstawiamy do lodówki do momentu aż masa się zwiąże z 
waflami.Smacznego :)