Wykonanie
No i pycha!!!Słodki, delikatny,
kokosowy spód w towarzystwie rześkiej nuty
ananasa z dodatkiem pikanterii świeżego
imbiru...To jest coś!:D

Składniki:świeży
ananasświeży
imbir (ok 1cm - wg smaku)
syrop z agawymleko kokosowe (duża puszka, eko)agar agar

Wykonanie:Bardzo dojrzałego, świeżego
ananasa obierz i zmiksuj z
imbirem i
syropem do smaku (w
sumie około 3 szklanek musu). Wlej pulpę do garnka i podgrzej. Dodaj 2 łyżeczki agaru i doprowadź do wrzenia.Zdejmij z ognia, ostudź i umieść w docelowej foremce w lodówce.
Mleko kokosowe zagotuj z
syropem z agawy (ilość wg smaku, u mnie ok 2, 3 łyżek), dodaj 2 łyżeczki agaru i ostudź. Wlej mleczko na masę
ananasową i ostudź całość w lodówce.

Oczywiście jeśli korzystasz ze zwykłej tortownicy lub formy nie zakładającej możliwościodwrócenia ciasta, wlej masy w odwrotnej kolejności tak, by
kokos był na dole.Smacznego!:)