Wykonanie
Znów wyjeżdżam! Tym razem czeka na mnie Gdańsk i moja przyjaciółka Kalina <3Pakuje się, nie mieszczę w walizkę, cieszę się, wariuję i jaram się !!!A tym czasem
łosoś na
stoleSkładniki:- kawałek
świeżego łososia-
płatki migdałowe- sok z połowy cytryny+druga połówka do podania-
sól morskaPrzygotowanie:
Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym na dużym kawałku folii aluminiowej (tak aby później go szczelnie zawinąć). Następnie wyciskamy na
łososia sok z połówki
cytryny i oprószamy
solą morską.
Migdały prażmy na suchej patelni ze sporym dodatkiem
soli morskiej i obsypujemy nimi
łososia. Całość zawijamy szczelnie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 min.Podajemy z
cytryną i kolejną porcją przyprażonych wcześniej
migdałów oraz możemy również dodatkowo posypać odrobiną
soli dla smaku.Smacznego!
( Zdjęcia komórkowe )