Wykonanie
Niedziela to jedyny dzień w ciągu tygodnia kiedy
mogę znaleźć chwilę tylko dla siebie.Staram się wtedy robić to na co wciąż nie mam czasu. Dziś pomyślałamo czymś słodkim. Pewnie sami zauważyliście, że w sklepach pojawiają się
truskawki i cieszą nas swoimi kolorami. Postanowiłam kilka kupić. Co prawda nie są tak smaczne jak te z polskiego ogródka, ale "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma".Powstał puszysty deser z
bitą śmietaną. Zapraszam!

SKŁADNIKI: (dwa pucharki)- 250 g
truskawek- 300 ml
śmietanki 30%- 2-3 łyżki
cukru pudruPRZYGOTOWANIE:
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. W wysokim pojemniku miksujemy schłodzoną
śmietankę, aż się ubije. W miseczce blenderem rozcieramy połowę
truskawek z
cukrem pudrem. Połowę sosu przekładamy do ubitej
śmietanki i delikatnie mieszamy mikserem na najniższych obrotach. Resztę
truskawek kroimy w drobną kostkę. W pucharkach układamy kolejno warstwę
bitej śmietany i
truskawek - czynność tę powtarzamy jeszcze raz. Na samym końcu całość polewamy sosem i dekorujemy
miętą. Smacznego!

