Wykonanie
Kasza gryczana jest moją ulubioną ze wszystkich
kasz! Chętnie jadam z nią zupę (KLIK) - robię ją przynajmniej raz w miesiącu, a także często zastępuję nią
ziemniaki do głównego dania. Oto mój sposób na sypki dodatek do obiadu :)
Składniki (dla 2-ch osób jako dodatek do obiadu):1/2 szklanki
kaszy1 szklanka
wodysól do smakuSposób przygotowania:1.
Wodę z odrobiną
soli zagotowujemy.2. Na gotujący się wrzątek wrzucamy opłukaną
kaszę, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż
kasza wchłonie całą
wodę.3. Garnek zdejmujemy z ognia, zawijamy go w koc lub ręcznik na 15-20 minut. Po tym czasie
kasza jest gotowa do spożycia.*Świetnie smakuje z
sosem pieczarkowym ...
** lub jako dodatek do obiadu :)
Smacznego!!!