Wykonanie
Tak przygotowane udka, są soczyste, chrupiące i powiedziałabym nawet, że dietetyczne, bo nie używa się do ich przygotowania ani odrobiny tłuszczu.Robię je praktycznie od zawsze, bo kombiwar miałam jeszcze jak mieszkałam z mamą ( a to było bardzo dawno temu) Szybki, smaczny obiad, najlepiej smakuje z frytkami i surówką.Składniki-
udka z kurczaka 3 sztuki-
czosnek granulowany- domowa
wegeta-
papryka czerwona mielonaWykonanieUdka myję,odkrawam wszystkie zbędne części, obsuszam przy pomocy papierowych ręczniczkówPosypuję z dwóch stron najpierw
czosnkiem,
potem wegetą i na końcu
papryką (
papryka nada im ładny kolorek). Tak przygotowane
mięsko wkładam do kombiwaru na dolny ruszt.Piekę w 220 stopniach 50 minut.Wyjmuję i zajadam .
Smacznego :)