ßßß Cookit - przepis na Udka z kurczaka pieczone w kombiwarze

Udka z kurczaka pieczone w kombiwarze

nazwa

Wykonanie

Tak przygotowane udka, są soczyste, chrupiące i powiedziałabym nawet, że dietetyczne, bo nie używa się do ich przygotowania ani odrobiny tłuszczu.
Robię je praktycznie od zawsze, bo kombiwar miałam jeszcze jak mieszkałam z mamą ( a to było bardzo dawno temu) Szybki, smaczny obiad, najlepiej smakuje z frytkami i surówką.
Składniki
- udka z kurczaka 3 sztuki
- czosnek granulowany
- domowa wegeta
- papryka czerwona mielona
Wykonanie
Udka myję,odkrawam wszystkie zbędne części, obsuszam przy pomocy papierowych ręczniczków
Posypuję z dwóch stron najpierw czosnkiem,potem wegetą i na końcu papryką ( papryka nada im ładny kolorek). Tak przygotowane mięsko wkładam do kombiwaru na dolny ruszt.
Piekę w 220 stopniach 50 minut.
Wyjmuję i zajadam .
Smacznego :)
Źródło:http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/03/udka-z-kurczaka-pieczone-w-kombiwarze.html