ßßß Cookit - przepis na Przystawka z dojrzałego koziego sera z borówkami na ciepło

Przystawka z dojrzałego koziego sera z borówkami na ciepło

nazwa

Wykonanie

Przystawka z dojrzałego koziego sera z borówkami na ciepło
Składniki:
100 g dojrzałego koziego sera (dla jednej osoby po 100 g)
50 g borówki leśnej
kilka orzechów włoskich
opcjonalnie oliwa z pierwszego tłoczenia
Wykonanie:
Ser przekroić w poprzek, wyłożyć jedną łyżeczkę borówki leśnej na dolnej części sera, przełożyć drugą polówką, zapakować w folie aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Przełożyć z folii na talerz, przyozdobić uprażonymi orzechami włoskimi i borówką leśną. Można skropić oliwą z pierwszego tłoczenia dla podkreślenia smaku. Podawać na ciepło.
Smacznego.
Źródło:http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2014/04/przystawka-z-dojrzaego-koziego-sera-z.html