ßßß Cookit - przepis na Pizza na nieco grubszym ciescie

Pizza na nieco grubszym ciescie

nazwa

Wykonanie

Polecam pizze w odslonie innej niz poprzednia, rowniez z pieczarkami i mozzarella z dodatkiem swiezego szpinaku i czarnych oliwek.
Baza ciasta jest taka sama jak ta, ktora przedstawilam juz na swoim blogu, z ta roznica, ze pozwalamy na wyrosniecie i nie rozciagamy na cienko naszego ciasta. Powinno ono byc pulchne. Choc ja sama nie jestem fanka takich puchatych ciast przyznaje, ze to danie mnie mile zaskoczylo jak i moich mlodszych domownikow :)
Do naszej pizzy potrzebujemy nastepujace skladniki:
mozarella 400 g (na wage)
pieczarki okolo 200 g
szpinak - garsc swiezych lisci
czarne oliwki - jedna garsc
Proporcje na ciasto podalam w poprzednim przepisie na pizze, takze sos do pizzy jest w tym przypadku niezmienny.
Na rozsmarowane ciasto najpierw oliwa a potem sosem ukladamy starty na tarce ser mozzarella . Nastepnie ukladamy pokrojone w plastry pieczarki, liscie szpinaku i oliwki, Na koniec posypujemy jeszcze przyprawa oregano.
Pieczemy w 200 stopniach okolo 20 minut.
Smacznego.
Źródło:http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2013/01/pizza-na-nieco-grubszym-ciescie.html