Wykonanie

Polecam pizze w odslonie innej niz poprzednia, rowniez z
pieczarkami i
mozzarella z dodatkiem
swiezego szpinaku i czarnych
oliwek.Baza ciasta jest taka sama jak ta, ktora przedstawilam juz na swoim blogu, z ta roznica, ze pozwalamy na wyrosniecie i nie rozciagamy na cienko naszego ciasta. Powinno ono byc pulchne. Choc ja sama nie jestem fanka takich puchatych ciast przyznaje, ze to danie mnie mile zaskoczylo jak i moich mlodszych domownikow :)Do naszej pizzy potrzebujemy nastepujace skladniki:
mozarella 400 g (na wage)
pieczarki okolo 200 g
szpinak - garsc swiezych lisci
czarne oliwki - jedna garscProporcje na ciasto podalam w poprzednim przepisie na pizze, takze sos do pizzy jest w tym przypadku niezmienny.Na rozsmarowane ciasto najpierw
oliwa a
potem sosem ukladamy starty na tarce
ser mozzarella . Nastepnie ukladamy pokrojone w plastry
pieczarki, liscie
szpinaku i
oliwki, Na koniec posypujemy jeszcze
przyprawa oregano.Pieczemy w 200 stopniach okolo 20 minut.

Smacznego.