ßßß
Przepis znaleziony na MW.Potrzebujemy (składniki na około 25-30 sztuk)250 g serka mascarponeskórka otarta z dwóch cytrynsok wyciśnięty z jednej cytryny1 szklanka mleka w proszku200 g białej czekoladyBiałą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Cytryny myjemy, zalewamy wrzątkiem na kilka sekund, następnie na tarce z małymi oczkami ścieramy skórkę. Z jednej cytryny wyciskamy sok.Do misy miksera przekładamy mascarpone, rozpuszczoną czekoladę i mleko w proszku. Miksujemy na puszystą masę, na koniec powoli dodajemy sok z cytryny, a następnie skórkę. Chwilę miksujemy.Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.Po tym czasie wyjmujemy z lodówki, formujemy kulki i jeśli planujemy je obtoczyć w czekoladzie - wkładamy na kilka minut do zamrażalnika.Czekoladę (około 2 tabliczki) rozpuszczamy w kąpieli wodnej, moczymy w niej kulki, u mnie sprawdziło się układanie ich łyżeczką, szybkie obtoczenie w czekoladzie i przełożenie na kratkę. Dzięki temu, że kulki były zmrożone - czekolada od razu zastygała,Smacznego!